1. Terug

Service & Support

Eigen Servicedesk voor al uw vragen en totale aftersales

De Servicedesk is verantwoordelijk voor het aftersalestraject van ALSO International. Zoals trots vermeld hebben wij een leverbetrouwbaarheid van 99,94. Uiteraard is 100 procent ons streven en tot het zover is betekent dit dat onregelmatigheden die optreden - vanaf het moment dat goederen ons Europese Distributie Centrum (EDC) verlaten - door de Servicedesk worden opgepakt en opgelost. Dit betreft mancomeldingen, transportschades en leveringsproblemen, daarnaast behandelt de Servicedesk de aanvraag van retouren (stockrotaties, verkeerde bestellingen en garantiekwesties) en assisteert u als klant, indien gewenst, met het verbeteren of vereenvoudigen van de RMA-procedure.

RMA-aanvragen

Met behulp van het online RMA-formulier (login vereist) kunt u op eenvoudige wijze een onregelmatigheid melden en het traject tot aan de uiteindelijke afhandeling volgen. Na het invullen van het RMA-formulier kunt u de status van uw RMA-verzoek hier (login vereist) terugvinden.

RMA-voorwaarden

Onze complete RMA-voorwaarden kunt u hier vinden.

Retourlabel

U kunt gebruik maken van ons retourlabel indien u zelf artikelen retour dient te zenden naar ALSO International. Het retourlabel (PDF) kunt u downloaden en uitprinten door hier te klikken. Vul hierop zelf uw toegekende RMA-nummer en firmanaam in om een snelle verwerking te garanderen.