1. Terug

Onze doelen en strategie

ALSO International heeft de ambitie om zich als absolute marktleider in Europa op het gebied van de distributie van inkt- en tonercartridges de komende jaren verder door te ontwikkelen om de voorsprong op de concurrentie te behouden en uit te bouwen. Om dit doel te bereiken wordt voortdurend gestreefd naar het optimaliseren en stroomlijnen van processen door deze efficiënt in te richten middels standaardisatie en automatisering. Dankzij de drive naar continue groei en toegevoegde waarde ontstaan schaalvoordelen waarmee we onze (inter)nationale klanten op onderscheidende wijze een unieke prijs-kwaliteitprestatie kunnen bieden. Als onderdeel van het beursgenoteerde ALSO Holding AG, onderschrijft ALSO International de onderstaand gemeenschappelijke groepsstrategie.

Groepsstrategie

We stellen onze klanten in staat om hun potentieel te verwezenlijken en nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Als toegewijde zakenpartner willen we vooral waarde creëren voor onze klanten en dat gaat wat ons betreft vanzelfsprekend gepaard met competentie, competitiviteit en uitstekende, persoonlijke dienstverlening. Ons doel is om langdurige, betrouwbare zakelijke relaties aan te gaan. Om dat te bereiken nemen we de volgende principes in acht:

  • We bieden onze klanten méér dan de concurrent
  • We beloven alleen wat we kunnen waarmaken
  • We zetten ons in voor al onze klanten
  • We gaan langetermijnrelaties aan met leveranciers en afnemers
  • We streven naar een leverbetrouwbaarheid van 100%

Het is ons doel om door continue procesoptimalisatie ons kostenleiderschap te behouden en verder willen we de klanttevredenheid vergroten door onze zakenpartners de voordelen te bieden van nog meer onderscheidende innovatieve diensten. Bovendien willen we een aantrekkelijke werkgever zijn, aangezien onze medewerkers de sleutel tot ons succes zijn. Bovenal moeten we betrouwbaar, maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk blijven.

We hebben als MORE een viertal activiteiten geformuleerd en geprioriteerd:

M voor MAINTAIN of handhaven. Het beschermen van het transactionele businessmodel, zodat we onze Services- and Solutions-activiteiten verder kunnen uitbreiden en de groei- en inkomstendoelen kunnen behalen.

O voor OPTIMIZE of optimaliseren. Het perfectioneren van onze processen in de regio’s. Belangrijke schakels hierin zijn het Profit Improvement Program (PIP) en het Process Optimization Program (POP).

R voor REINVENT of vernieuwen. ALSO zal met het transactionele businessmodel blijven groeien en tegelijkertijd extra groei verwezenlijken door middel van de Solutions- en Services-businessmodellen.

E voor ENHANCE of uitbreiden. Dit betekent vooral groei van onze marktpositie door overnames, in lijn met de REINVENT-doelstelling